Bespaar op uw energiekosten en wek duurzaam uw energie op!

KleurrijkWonen investeert in de zonnepanelen die op uw dak worden geplaatst. U betaalt daarvoor een kleine vergoeding (via de servicekosten) aan KleurrijkWonen Het voordeel van iedere kWh die u op wekt, is voor u zelf!  U draagt dus niet alleen bij aan een duurzame wereld, maar u behaalt ook nog een financieel voordeel.

Om te weten wat uw financieel voordeel is is het belangrijk om het aantal panelen te kiezen die bij uw jaarverbruik passen. Kijkt u ook naar uw energiecontract of deze nog passend is. Voor advies kunt u altijd uw energiemaatschappij bellen of kijkt u op www.milieucentraal.nl of op www.gaslicht.com/zonnepanelen.

  Aantal panelen    U wekt gemiddeld op per jaar    U betaalt aan KleurrijkWonen per jaar*  
6 1800 kWh € 194,40 (per maand €16,20)
8 2400 kWh € 259,20 (per maand €21,60)
9 2700 kWh € 291,60 (per maand €24,30)

U betaalt KleurrijkWonen een vergoeding via de servicekosten. Hierover rekent KleurrijkWonen geen jaarlijkse verhogingen.

* = de exacte opbrengst is afhankelijk van de ligging, oriëntatie en hellingshoek van uw dak.

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Het aantal zonnepanelen dat wordt geplaatst, hangt af van een aantal factoren. Allereerst is uw eigen energieverbruik per jaar van belang. Daarnaast spelen ook de ligging, oriëntatie en hellingshoek van uw dak een rol. Een dak op het zuiden geeft het meeste rendement. Echter is ook het plaatsen van zonnepanelen richting het zuidwesten of zuidoosten nog steeds erg interessant! Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zullen er 6, 8 of 9 zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Saldering

Salderen betekent dat de stroom die u niet direct zelf in de woning gebruikt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit is bijvoorbeeld het geval als de zon in de middag schijnt, maar u minder energie verbruikt dan dat de zonnepanelen opwekt. In de avonduren, als de zonnepanelen   geen stroom meer opwekt, neemt u weer energie af van het elektriciteitsnet. De door u terug geleverde energie wordt dan verrekend met de door u afgenomen energie. De salderingsregeling blijft voorlopig bestaan. Het kabinet werkt aan een nieuwe energie wet.