Bespaar tot €322,- per jaar!

KleurrijkWonen investeert in de zonnepanelen die op uw dak worden geplaatst. U bepaalt daarvoor een kleine vergoeding (via de servicekosten) aan KleurrijkWonen Het voordeel van iedere kWh die u op wekt, is voor u zelf!  U draagt dus niet alleen bij aan een duurzame wereld, maar u behaalt ook nog een financieel voordeel. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat bij uw situatie past, bespaart u €215,- tot €322,- op jaarbasis.

  Aantal panelen     U wekt op (in €) in jaar 1     U betaalt aan KleurrijkWonen (in €) per jaar*     Uw voordeel per jaar  

6

€ 380,-

€ 164,88

€ 215,12

8

€ 506,-

€ 219,84

€ 286,16

9

€ 570,-

€ 247,32

€ 322,68

U betaalt KleurrijkWonen een vergoeding via de servicekosten. Hierover rekent KleurrijkWonen geen jaarlijkse verhogingen.

* = de exacte opbrengst is afhankelijk van de ligging, oriëntatie en hellingshoek van uw dak.
** = besparing op basis van €0,225 per kWh (Standaard tarief bij de grote leveranciers (NUON, Essent, ENECO), bron: Milieu Centraal

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Het aantal zonnepanelen dat wordt geplaatst, hangt af van een aantal factoren. Allereerst is uw eigen energieverbruik per jaar van belang. Daarnaast spelen ook de ligging, oriëntatie en hellingshoek van uw dak een rol. Een dak op het zuiden geeft het meeste rendement. Echter is ook het plaatsen van zonnepanelen richting het zuidwesten of zuidoosten nog steeds erg interessant! Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zullen er 6, 8 of 9 zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Saldering

Salderen betekent dat de stroom die u niet direct zelf in de woning gebruikt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit is bijvoorbeeld het geval als de zon in de middag schijnt, maar u minder energie verbruikt dan dat de zonnepanelen opwekt. In de avonduren, als de zonnepanelen   geen stroom meer opwekt, neemt u weer energie af van het elektriciteitsnet. De door u terug geleverde energie wordt dan verrekend met de door u afgenomen energie. De huidige salderingswetgeving blijft tot 2023 ongewijzigd.  Vanaf 2023 krijgt u jaarlijks 9% minder terug voor uw terug geleverde stroom tot 2031. Vanaf 2031 krijgt u minstens €0,08 per terug geleverde kWh terug. Uw voordeel zal jaarlijks afnemen. Toch behoudt u voordeel.  

Bespaar nu

322
  • per jaar